Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем скорости

Колеги помагайте че се видях във чудо,тръгнах за Германия и на средата на пътя изведнъж скоростите отказаха да се включват и някак си усещам педала на съеденителя променен.Когато не работи двигателя се включват скоростите без съеденител но запаля ли двигателя със голям зор включвам на някоя скорост.
    Трябва първо да включа за скорост и тогава паля иначе не мога да включа на скорост.
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina

Мисля че помпата на съединителя или работния му цилиндър се е нацакал и поради това той не отделя добре. Това е причината за да не влизат скоростите в движение.
    Виж нивото на течността и провери за течове.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Няма течове и няма загуба на течност от коя от двете помпи може да е тази която е над скоростната кутия или тази която е при педала или да сменям и двете ?

Comment

Колега здравей, по същия ши*ан начин ме прецака преди година през нощта, по средата на нищото. Стигнах все пак на тръни.

Както и при теб, при мен също нямаше течове и загуба на течност. На следващия ден ми обезвъздушиха съединителя и вече 14к км нямам проблем.

Имаше една тема във форума за процедурата, не е сложно, но е неудобно като място. Ще я потърся, дано още снимките са на място.

Comment

Колеги мисля да сменям и двете помпи за по сигурно,само ми кажете какъв е метода за смяна и обезвъздушаване ?

Comment

Колеги във Германия съм в момента и не мога да мръдна никъде заради тия скорости,сменил съм и двете помпи , обезвъздушавах от щуцера който съм отбелазал в червено,незнам и доколко правилно обезвъздушавам,педала става твърд и се връща самичък,но запаля ли двигателя става лек като перце и не мога да включа на нито една скорост,когато е изгасен двигателя си включва като по масло скоростите но като е на скорост и натисна съеденител колата не може да се мръдне все едно не е натиснат съеденителя,не мога да си обясня какво става , нещо потрошено ли има в скоростната кутия и аз незнам видях се в чудо вече.Прикачил съм снимки на помпата във натиснато и не натиснато положение на съеденителя незнам дали толкова трябва да отваря помпата но не може да отдели и да включи на скорост.
            Помагайте че другата седмица трябва да заминавам надалече
            Attached Files

Comment

Колега, така дистанционно нещата ми приличат на сърдечно-съдова операция, по време на която Национален консултант по сърдечно-съдова хирургия консултира операционния екип по телемост. Потърси сервиз на Алфа Ромео в града, в който пребиваваш. Можеш да потърсиш помощ и от швабските алфисти, те се отзовават бързо, а даже могат и да те посетят онсайт. Ако не можеш да намериш, може оттук да попитаме в техния форум.
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                Колега, така дистанционно нещата ми приличат на сърдечно-съдова операция, по време на която Национален консултант по сърдечно-съдова хирургия консултира операционния екип по телемост. Потърси сервиз на Алфа Ромео в града, в който пребиваваш. Можеш да потърсиш помощ и от швабските алфисти, те се отзовават бързо, а даже могат и да те посетят онсайт. Ако не можеш да намериш, може оттук да попитаме в техния форум.
                То за това е форум щото се помага дистанционно....иначе го закривайте този така наречен "форум" !
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                sigpic

Comment

Колега EproHD, напълно съм наясно що е то "форум" и има ли почва той у нас. Но някои неща не могат да се диагностицират дистанционно и трябва специализирана намеса, опит и инструменти. Трябва и като закачиш МултиЕкуСкан-а да знаеш кой параметър какво означава и в какви граници му е позволено да варира, за да се счита за коректен. И все пак пожелавам на колегата с проблема да го отстрани качествено и в срок с ценните форумни съвети, които се очаква да получи.
                  Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                  Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                  Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Преди години имах същия проблем на 100 км от вкъщи и едвам се прибрах - оказа се счупено ухо на лагера на съединителя. Успех!
                    sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                    156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

За жалост още от начало е трябвало просто да видиш дали имаш този ход на съединителя, а не да се тормозиш и да даваш излишни пари. Поне проверката е безплатна.
                      При този ход за съжаление ще трябва да сваляш съединител.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

този съеденител ще стане ли за моята алфа -

http://www.ebay.de/itm/1x-ORIGINAL-S...item5d4f4b3d03

Comment

Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщение
                          този съеденител ще стане ли за моята алфа -

http://www.ebay.de/itm/1x-ORIGINAL-S...item5d4f4b3d03
                          Бих те посъветвал да си вземеш Valeo или LUK
                          Номера на Valeo e 828063
                          Даже за твоята ще трябва да вземеш подсилен ако желаеш !
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          sigpic

Comment

този подсилен ли е - http://www.ebay.de/itm/KUPPLUNG-SATZ...item2a4caf3525
                            Last edited by RomeoJTD; d.m.y г., 21:26.

Comment

Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщение
                              този подсилен ли е - http://www.ebay.de/itm/KUPPLUNG-SATZ...item2a4caf3525
                              Нямам представа но за твоята са Valeo 821324 или Valeo 828063.Първия Valeo 821324 дали е подсилен не знам..828063 не е !Можеш сам да потърсиш информация
                              sigpic

Comment

Working...
                              X